Reggeli gyülekező, energizálás  - Ráhangolódás

Játékok:

- Hullámjáték

- Befejezetlen mondat

- Ne hagyj tovább menni

- Sorbarendeződés

Koktélparti

A gyerekeknek rövid beszélgetéseket kell elképzelniük a büféasztalnál (esetleg lehet teával és keksszel életszerűvé tenni a szituációt). Körbejárnak, és adott időn belül minden társukkal rövid beszélgetést kezdeményeznek. A cél egymás jobb megismerése. Minden beszélgetés során három-három kérdés és válasz után búcsút kell venni egymástól, és másik beszélgetőpartnert kell keresni. A kérdések lehetnek mindig azonosak, hisz a beszélgetőpartnerek úgyis folyton változnak. A játék végén egy közös beszélgetés keretei között elmondják a csoport tagjai, hogy milyen tapasztalatokat gyűjtöttek. 

Belső térkép - iránytű - GPS

Nem biztos, hogy minden utazás könnyű lesz, de egy jó térképpel (önismeret), egy jó iránytűvel (vágy) és szükség esetén egy GPS készülékkel (segítők) biztosan célhoz érsz.

3 lapon/ dián dolgoznak a fiatalok.

Az első a térkép (önismeret), ide rajzolják meg a saját térképüket, milyen helyen képzelik el magukat, mit gondolnak, éreznek magukkal kapcsolatban (képességeim, fizikai és nem fizikai jellemzők).

A 2. lapra kerül fel az iránytű, ami a vágyaikat fejezi ki. Megrajzolják jövőbeni elképzeléseiket, mit terveznek, hova szeretnének eljutni, mik az álmaik (Mit szerettem kicsiként játszani, mit szeretek most, hogy képzelem el a vágyott munkámat, tevékenységemet?).

A 3. lapra a GPS, a segítők kerülnek, de rajzolhatnak személyeket is, akik segítik őket, vagy azon erősségeiket, erőforrásaikat, amik segítik őket az előrejutásban.

Példaképek, 3-5 személy sorrendben: Mi a vonzó bennük?

Délután

Vizi dili: 

  • röplabda - vizibombával,
  • vizipisztolycsata, 
  • tollaslabda. 

A csoportok különböző versenyszámokban mérhetik össze tudásukat.